Op stap met Pelagia

De zeemijlen starten dit jaar met een korte zeilreis naar Schotland. Ik vaar mee als bemanning van Pelagia, een Contest 46 van de oude geden stempel.

De trouwe lezer kan zich wellicht herinneren dat ik vorig jaar mijn eerste baas, Wim Korte, was tegengekomen op de Azoren. Wat een bijzonder toeval! Omdat het zo gezellig was en hij Marion ook nog kende van onze tijd bij Oracle zijn Mar en Wim daarna een weekend naar ons gekomen en wij vervolgens weer naar hun mooie plekje in Driebergen. Hun zeilplan voor dit jaar bleek een rondje UK. Bij het weggaan daar mompelde ik iets dat ik wel wilde helpen de boot naar Inverness te zeilen. En zo geschiedde…

Afgelopen Zaterdag zijn Bas (zoon van Wim) en ik ingescheept en Zondag zijn we binnendoor naar IJmuiden gevaren. Maandag op ons gemakje vertrokken, ivm gebrek aan wind op de motor.

Terwijl ik dit typ varen we langs Whitby. Ik was er graag gestopt net als Wim en Bas, maar we hebben de brug gemist en zouden 8 uur moeten wachten vanwege laag water. Zoals zo vaak in de UK draaien de bruggen alleen 2 uur rond hoog water.

Dat was het even voor nu!

One Reply to “Op stap met Pelagia”

  1. Ha die Keesje! Wat leuk om je zeilavonturen weer te kunnen volgen lieve neef! Heerlijk voor je na zo veel maanden aan wal. Niet stilgezeten gezien het fraaie resultaat met Milûk!
    Hartelijke groet van ome Dick en Tante

Comments are closed.