Bezoek van de Gendarmerie

Even een kleine update uit Guadeloupe Noord. Verveling ligt op de loer. Bij jullie en bij ons.
De foto hieronder kun je bewegen, het is een 360 graden foto. Sleep met je muis binnen de foto. Op een telefoon of tablet kan je ook proberen je telefoon te bewegen in de gewenste richting!!
 
Wij lagen en liggen in de grote baai aan de Noordkant (tussen de 2 vlinderbladen zeg maar.) We hadden in 1e instantie een plekje ten zuiden van Port Louis uitgezocht, bij een mini dorpje Petit-Canal. Het voordeel van de baai is dat het niet druk is, hij is enorm groot (28000 ha) en je ligt heel beschut. 100% geen swell, dat is wel eens fijn! Enfin, we kregen toch een beetje kriebels van de beperkte supermarkt: lig je in Frankrijk en kan je geen Franse kaas kopen! Wel bier, wijn en bevroren vlees. Oh ja en “La Vache qui Rit” natuurlijk.  De bakker had alleen maar stokbrood en als je op tijd was een croissant + pain chocolat. Het dorpje was, met andere woorden, wel heel erg arm. De sfeer was wel erg gemoedelijk, ik ben de 4 keer dat ik op de kant ben geweest geen seconde naar aangekeken.
 
Eergisteren zijn we “verhuisd” naar een baai iets zuidwestelijker, een mijl of 5 achter de riffen en dichtbij de dorpjes Lamentin en Destrellan. Na 2 weken stilliggen heerlijk om weer even te varen, al was het maar op de motor.
 
Toen we bijna bij de gewenste plek waren kwam er een oranje rib met de Gendarmerie polshoogte nemen. Heren van franse origine. Ze vroegen waar we vandaan kwamen. Marion kon goed uitleggen dat we al weken in Gwa waren, dus alles was OK (terwijl we eigenlijk niet meer mogen verhalen van de Franse overheid…) Ze moesten erg lachen om onze klacht over de supermarkt en beaamden: “Les Creoles ne mange pas du fromage!” Kortom, alleen maar vriendelijk en benieuwd wat voor boot we haden etc. en nog veel succes gewenst met onze “isolation sociale” en onze plek was prachtig nu er nog maar 2 x per dag gevlogen wordt. Daar kwamen we achter: we liggen echt recht onder de aanvliegroute, je kan de wielen tellen! Bij verder verhalen (meer dan de baai uit) worden we geacht contact op te nemen met Point-a-Pitre, kon per VHF.

 

 

Via Baie Mahault naar de supermarkt in Destrellan gestept. Carrefour maatje enorm. Hier was alles te krijgen, veel mondkapjes bij bezoekers en allemaal bewakers die mensen in cohorten naar binnen lieten. 10 min wachttijd (binnen in de airco, dus het kon minder.) Zelfs taartjes hadden ze nog, dus ik kon inhalen voor de verjaardag van Marion van vorige week! Vol bepakt met o.a. witte wijn, bier, Franse kaas, vleesbeleg en prachtige biefstukken (ook inhaal actie), meel voor brood bakken, stokbroden, bruin brood, Pringles, hamburgers, HDMI kabel, en nog veel meer redde ik het net op ons stepje. Gelukkig doen ze heel voorzichtig hier met 2 wielers in het verkeer!
 
Kortom, we liggen hier extreem goed en prettig. Eén klein nadeel: we liggen vlakbij mangrove, dus we moeten wennen aan mugjes en net-see-ums: van die kleine zwartje puntjes die venijnig zoemen en prikken!

13 Replies to “Bezoek van de Gendarmerie”

 1. Hey Kees en Marion,
  Ik geniet af en toe van jullie mooie verhalen en reis dan een beetje mee, daarvoor dank!
  Herhaal even de woorden van Marion: blijf gezond en we zien jullie!
  Groet uit Ried (friesland), Joute

  1. Dankjewel Joute, ik heb je tekst aangepast, omdat het een publieke reactie is. We zijn op de hoogte van de feiten waar je aan refereert! Heel triest. Groetjes

 2. Marinetraffic geeft jullie positie goed aan. Exact in verlengde van de landingsbaan!
  Zijn jullie het enige schip voor anker daar of de enige met de AIS aan? Het lijkt heel leeg.
  Jullie eigen tracker toont nog steeds de grote baai als ligplaats.
  Ik zou de wijnkelder gelijk ook goed vullen voor een eventuele langere tocht straks. Dat is het voordeel van de franse eilanden. Worden heel goed ‘gesponsord’ door het moederland.
  Blijf gezond en veilig.
  Hanneke en Gerard

  1. Ja, tracker niet aangehad toen we zijn verplaatst. In deze baai zijn we de enige, heerlijk rustig en niemand in zicht, dus lekker rustig.

  2. In deze baai zijn we echt de enige, zal het nog even aanvullen met een 360 graden foto!

   1. Dat is echt leeg! Maar wel mooi. Wel balen dat er muggen zijn.

 3. Ha lieverds,

  Wat een mooi verhaal weer! Fijn dat jullie verplaatst zijn dichterbij een flinke supermarkt.
  Lastig, die prikbeestjes. Wij herinneren ons van het Zoommeer én Loosdrecht nog de knutten, veroorzaakten gemene kriebelbulten!
  Benieuwd naar het verdere verloop!

 4. Lieve Kees en Marion ,

  Gelukkig dat jullie hier wel lekkere etenswaren en drankjes kunnen inslaan. Wie weet kunnen jullie de volgende keer als jullie boodschappen gaan doen een muntplant of anders munt etherische olie krijgen want daar schijnen insecten niet goed tegen te kunnen.
  Al met al is het een heel gedoe met de Covid over de hele wereld.
  Lieverds hou jullie taai en geniet !
  Heel veel liefs Pa en Ma ❤️💋💋💋

 5. Zie dat jullie ruim zeven duizend kilometer van Harlingen verwijdert zijn. Dat is ongeveer 4000 knopen , hoelang vaar je dan om thuis te komen ? Is dat haalbaar ?

   1. Op een gegeven moment moet je toch naar huis. De tijden , dat alles gesloten is worden alleen maar verlengd.

 6. moet de groeten doen van Roel en Peter !
  Roel gaat twee keer boodschappen kan doen en dan brengt het een en ander mee wat ik nodig heb.

  Fijn dat jullie een andere plaats hebben. Heel liefs😘
  🦟vervelend

 7. Wat leuk om te zien hoe jullie daar zo liggen in de baai. De 1,5 meter afstand, haal je zo wel.
  Enjoy de rust, ruimte, wijn en lekkernijen!

Comments are closed.