COVID-19

Vandaag is het voor het eerst in 22 jaar dat we niet bij de verjaardag van Arnold zijn. We hebben hem om middernacht Nederlandse tijd gebeld dat we er toch een beetje bij zijn. Hij zit met Ella in Harlingen en ze heeft gezellig de slingers opgehangen.

Ik sla even een stukje over, maar daar kom ik in een latere blog op terug. Wat de wereld momenteel bezighoudt, het Coronavirus, heeft ook invloed op onze reis. Inmiddels liggen we een week in een prachtige baai aan de noordkant van Guadeloupe.

https://goo.gl/maps/PstxGyoWzor4fTCc6

Het is prachtig water, er staan geen golven, zelfs niet als het harder waait, we kunnen heerlijk zwemmen en er ligt niemand in de buurt. De eerste dagen was het mooi weer en vandaag schijnt de zon ook weer, maar we hebben net een periode van vijf dagen regen achter ons. Dit wordt opgevangen door de bimini (zonnedak boven de kuip) en daarmee kunnen we een heerlijke stortdouche nemen en hebben we extra drinkwater, soms is het wel 30 liter. Inmiddels hebben we de bijboot zo op het dek gelegd dat die al het water richting watertank loodst. We hebben geen tekort. Met ons gaat het goed. Volgens de Franse regels mag er één persoon over straat voor boodschappen, dus af en toe gaat Kees op de kant vers brood halen. De laatste keer had de supermarkt ook weer ruim voldoende voorraad en we hebben zeker nog voldoende toiletpapier!

Wat is verder de situatie: we kunnen nergens naartoe. De meeste eilanden laten geen boten meer toe. We zijn in Frankrijk en daar is het zelfs officieel verboden te varen als recreatieboot. Onze plannen om naar Curaçao te varen en daar de boot op de kant achter te laten voor het hurricane seizoen zijn daardoor onzeker. We snappen het wel, de meeste boten die hier varen zijn huurboten met iedere twee weken andere mensen aan boord. Een boot met twee Italiaanse gasten was twee weken geleden al weggestuurd uit Antigua. Maar als wij al Corona hebben dan hebben we dat hier opgelopen.

We zijn lid geworden van een Facebook groep van Nederlandse boten in de Cariben, een groep die speciaal voor het zeilersgedoe rondom Corona in het leven is geroepen. Hoewel de meeste cruisers al een hele tijd weg zijn uit Europa, worden ze soms als brenger van het kwaad behandeld. Er zijn verhalen van bijboten die lek worden gestoken door lokale bevolking. Een Noorse boot met aan boord een kind van 5 werd in Curaçao geweigerd, er werd zelfs gedreigd dat ze terug naar zee zouden worden gesleept, terwijl er niet voldoende voorraad aan boord was. Inmiddels is dat rechtgezet en zijn ze onder voorwaarden toegelaten. Dat is 14 dagen quarantaine. Dat is natuurlijk op je eigen boot helemaal niet het probleem. We horen verhalen van schepen die van hun mooring worden losgegooid. Het is bizar en het lijkt wel oorlog.

Inmiddels heeft een stel het initiatief en contact opgenomen met de diverse instanties met het verzoek aan Curaçao om toch Nederlandse cruisers toe te laten. We hopen hier op en anders moeten we naar een plan B, wat kan zijn om naar Amerika te varen, daar worden schepen toegelaten, maar dan moeten we weer een visum regelen. Of helemaal naar huis terugvaren, maar dat is best een eind.

Goed, we wachten nog maar gewoon af, voorlopig vermaken we ons met werk voor Redwood (Kees), zwemmen, lezen, spelletjes, een filmpje en als het lekker weer is een dutje in de hangmat!

Veel liefs van ons en blijf gezond!

11 Replies to “COVID-19”

 1. Lieve Marion, Van harte gefeliciteerd meid 🥳🎂❤️ en nog gefeliciteerd met Arnold gisteren 🎉🥂. We hopen dat je ondanks de bizarre situatie daar toch een gezellige dag zal hebben ☀️⛵️🍹🥥
  Wat een toestand allemaal zeg, alsof we in een slechte droom zitten. Gelukkig zijn jullie bij elkaar en zijn jullie gezond. Laten we hopen dat jullie snel ergens toegelaten worden. We denken aan jullie en zullen jullie blijven volgen.
  Heel veel liefs en dikke zoenen 💋💋 Wouter en Karin

 2. Hallo Marjin en Kees,

  Tja het is een slechte film waar we allemaal in zitten!
  We moeten maar zien hoe het gaat lopen. Ook de waddeneilanden weren bezoekers en zijn havens dicht! Goed dat jullie een mooi plekje hebben om eea eens even te kunnen afwachtten. Hartelijke groet aan boord uit Harlingen!

 3. Bij jullie dus ook al gekke situaties!
  Gelukkig valt het in Friesland nog wel mee, maar iedereen is min of meer beïnvloed door dit virus!
  We wachten in spanning af hoe het ook jullie vergaat!
  Groeten, Rein

 4. Het is nog erger dan oorlog hier moet je noodgedwongen binnen blijven.
  Vooral die kinderen die binnen moeten blijven Drie weken en vermoedelijk
  nog langer.
  Roel bood aan boodschappen voor mij te doen wat ik gretig heb aangepakt!
  Naar vs gaan zou ik niet doen, misschien verandert wel iets en dan moet buitengaats blijven.
  Heel veel sterkte Marion en Kees geniet er maar van zolang je kunt!💐😘

 5. Marion, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! En natuurlijk ook nog met de verjaardag van Arnold. Kees ook! Vanavond een feestje aan boord! Zo te lezen verwachten jullie weinig visite..
  Het is zo heerlijk om jullie avonturen te lezen, alsof we zelf even in de Carib zitten. Hoewel de omstandigheden niet helemaal zijn zoals je zou willen, zitten jullie momenteel daar niet heel erg verkeerd volgens mij. Geniet en fijne dag en avond!!
  Liefs van ons uit Houten!

 6. Ha lieverds, zeer bedankt voor jullie update!
  Fijn dat jullie toch nog een boodschapje mogen doen op de wal. Dan komt de nieuwe bbmotor nu goed van pas!
  Wel een goed idee, zo’n facebookgroep van Landgenoten in hetzelfde schuitje. Hopelijk levert dit goed nieuws op en mogen jullie Curacao op en vliegend weer af!
  Heel veel liefs van ons voor jullie!

 7. De hele wereld lijkt totaal veranderd, en veranderd per minuut. Succes en ik hoop dat jullie ook nog genieten van jullie heerlijke omgeving!

 8. Felicitaties!
  Angst doet rare dingen met mensen.
  Gelukkig lijken jullie wel relaxed.
  Iedereen is getroffen maar de live-aboards komen niet in aanmerking te komen voor de ellende top 10 lijkt mij.
  Aan boord is altijd wat te doen en als je dat kan afwisselen met een duik en opdrogen in het zonnetje dan is dat wel vol te houden.
  Heb het goed!
  Groeten uit Enschede

Comments are closed.