Aruba!

Ons fijne bootje heeft ons weer veilig en snel over een bij vlagen onstuimig Caribbisch zeetje (30+ kn) naar Aruba gebracht.

Bij Curaçao werden we om half twaalf nog opgeroepen door de kustwacht die met een vliegtuigje om ons heen vloog. Keurig alle vragen beantwoorden in het Engels. Aan het einde : goede wacht meneer in het NL. Grappig is dat ze blijkbaar zelf geen AIS ontvanger hebben dus we werden op positie opgeroepen. Later roepen ze nog een keer op met de mededeling dat we 12 mijl uit Aruba moeten blijven en toestemming vragen, blijkbaar wist de nachtwacht daar niet dat we allang toestemming hebben. Via satelliet om 8 uur even gebeld en ja hoor geen probleem, komt u maar. Als enige jacht in de containeroverslag aangelegd, eerst naar de dokter om te temperaturen, dan immigratie en douane. Geen wapens, speargun, sigaretten maar wel drank. Na aam boord het sterke drank kastje open gedaan te hebben was het goed, alles eigen gebruik.

Formulier invullen
Formulier invullen.

Onderweg werden we ook al door de jachthaven opgeroepen, welkom in Aruba en als er iets is bij autoriteiten bel ons dan even. Bij benaderen van de ankerplaats kwamen ze even vertellen waar we moesten liggen. Gelijk 2 SIM kaarten besteld. Daarna kwamen ze nog terug met een welkomstgeste. Prima service hier.

Voorlopig laatste zonsondergang op zee.

Zo nu een lekker biertje tegen de dorst en straks een heerlijke siësta….

En dan is het tijd om de dorst te lessen.

6 Replies to “Aruba!”

 1. Wat een geweldige hartelijke ontvangst door de Varadero Aruba met een fles Opera Prima. Wat een luxe om alles te kunnen bestellen en dat deze boodschappen aan boord worden afgeleverd.
  Zo zijn een paar weken ” lock – down ” nog wel vol te houden. Rust maar lekker uit. En hopelijk tot spoedig ziens.

 2. Petje af voor het goed volbrengen van deze tocht! Zag op de tracker leuke snelheden!
  Nou dat biertje hebben jullie wel verdiend en fijn zo’n warm welkom!
  Veel liefs!

 3. Boatyard
  The safest protective reef in the Caribbean

  With over 400 dry berths and 70 wet slips, Varadero Aruba Marina and Boatyard is your best bet when it comes to boat storage!

  Our Services

  Haul and Launch

  We are the only boatyard in the ABC island region that can lift boats with a beam greater than 35 feet. This is thanks to the two Roodberg trailers that we operate. With one clocking in at 20 tons and the other at a whopping 60 tons, we have the capability to lift monohulls and multihulls that are up to 80 feet long and have a maximum beam of 42 feet. Our trailers have soft pads that provide the safest and most efficient way to haul your boat.

  Quality Commitment

  The boatyard staff at Varadero Aruba Marina & Boatyard understand that hauling a vessel can be a concern for many boat owners. We are on hand at all times and ready to advise and assist. We have an unparalleled commitment towards you and your goals. When you leave our marina and boatyard, you can leave knowing that whatever work you had done on your boat while it was docked with us, was completed to the highest standards and with the utmost care and attention.

  Trailer Boat Storage

  The ultimate solution to freeing up your driveway and storing your boat, Varadero Aruba Marina & Boatyard storage is the answer for you. We make boating easy, as we launch your boat for you while you’re on your way to the marina. All we need is a phone call in advance, and your boat will be ready for you on arrival at our courtesy berth. At the end of your boating day, just return your boat to the berth, and we will flush your motors, wash the externals and put it back in storage.

  Dat ziet er erg goed uit , fijn dat je de boot in goede handen kunt achterlaten.

 4. Lekker zowel de tocht, ontvangst biertje en siësta!!
  Zo is het wel uit te houden! Gelukkig hebben jullie een oplossing gevonden voordat het hurricane seizoen begint. Hier een droevige mededeling, Harry Smink is vorige week overleden. De corona heeft het overwonnen van zijn leukemie. Helaas konden we geen afscheid van hem nemen. Hij was al sinds begin maart in een verzorgingshuis. RIP….hij is ondanks zijn leukemie 86 jaar geworden.
  Tot horens!!

 5. Leuk om jullie avonturen te volgen!

  Heb je in de voorbereiding aan alles gedacht, komt Covid-19 de plannen verstoren! Hopelijk zijn we nu toch echt op weg terug naar normaal.

  Geniet ervan; we zijn benieuwd naar hoe jullie reis verder gaat. Mark & Jooske

Comments are closed.