Opnieuw naar de Azoren

Marion heeft het dit jaar druk met de verbouwing van de kerk, dus dit jaar ga ik weer op de oude manier op pad: eerst met bemanning. Om de zeebenen er een beetje in te houden, en omdat het een hele mooie plek op deze aardbol is, gaan we weer naar de Azoren.

Daar zijn we voor het eerst in 2015 naar toe gezeild. Toen met een serie wisselende bemanningen. Eerst Gerard en Hanneke tot Lissabon. Daarna Dinand en Edith tot Lagos. Marc en Martine samen met Miguel naar Madeira. Op Madeira was Miguel thuis, en kwamen Marion en Ella. Vanaf daar naar de Azoren. Aldaar gingen Marc en Martine weer maar kwamen met dezelfde vlucht Arnold en Marleen. Vervolgens zijn voor de terugreis Marion en Ella weer afgestapt en kwamen Koen en KJ mij en Arnold vergezellen. Pfff!

Dit keer doen we het iets eenvoudiger. Donderdag vertrek ik met (weer) Gerard en Peter vd Klei om dat non-stop naar de Azoren te zeilen. Wat de vorige keer nog een groot avontuur was is de spanning nu een stuk minder. Aldaar aangekomen gaan zij weer, en komen er wellicht andere vrienden even aanwaaien. Als de vakanties begonnen zijn komen de kinderen met Marion.

Doordat de boot niet recent van de werf komt is de werklijst vrij eenvoudig, met als grootste punt het vervangen van de defecte sensor van de ankerlier. Dan doet de lier het nog wel maar staat er niet in een schermpje hoeveel meter ketting er al naar buiten is. Dat kan sowieso wel anders (tellen in je hoofd, of kleurtjes verven op de ketting) en op de Azoren is ankeren toch niet echt een ding — het zijn vulkanen dus 200m uit de kust is het ook al 200m diep… Toch maar een nieuwe. Helaas bleek de bestaande sensor niet uit voorraad leverbaar. Wel in de UK maar die mogen dit onderdeel niet leveren aan NL ivm prijspolitiek van de leverancier. Ik begin langzamerhand de buik vol te krijgen van Lewmar. Dan maar een sensor van een ander merk. De vervangen sensor bleek na wat pielen te werken, en als vanmiddag de kit een beetje opgedroogd is kan alles weer in elkaar gezet worden.

Morgenmiddag komt Gerard al aan boord en hebben we drie-en-halve dag om te bevoorraden en de laatste dingetjes van de werklijst weg te werken.

3 Replies to “Opnieuw naar de Azoren”

  1. Goede vaart en veel plezier Kees & bemanning!
    Leuk om je weer te kunnen volgen.
    Hartelijke groet uit Leiden

Comments are closed.