Op reis met Carrousel

Marion en ik hebben al jaren contact met Damaris en Rudolf. Zij wonen ook in Harlingen en zijn een jaar voor ons de Atlantische oceaan overgestoken. Handig dus om van hun te leren hoe dingen gaan in landen over zee.

Een aantal maanden geleden zaten we bij hun te dineren. We bespraken natuurlijk de wederzijdse gebeurtenissen. Damaris zou dit seizoen geen vrij krijgen van KLM – alle verloven ingetrokken vanwege personeelstekort! Spontaan bood ik aan dan Rudolf te helpen de boot verder te zeilen, want na 2 jaar Panama willen ze wel eens verder!

Gelukkig kreeg Damaris toch onbetaald verlof en varen we nu met z’n drieën van Panama via de Galapagos naar Frans Polynesië.

Gisteren vloog ik (met de KLM natuurlijk) zonder gedoe naar Panama. Geen rijen, voldoende personeel op Schiphol en heerlijk voorin zitten. Ik was er als eerste uit en stond na 15 minuten buiten. Even wachten en daar waren ze! Een heerlijk weerzien. Dan 2 uur rijden over “snel” weg (50 tot 80) vier banen super druk want vandaag en morgen is het een feestdag hier! De boot ligt in een 6 jaar oude marina bij een luxe appartementen complex. Keurig verzorgd op het eerste gezicht maar zoals gebruikelijk hier zie je dat dagelijks onderhoud geen prioriteit heeft.

Carrousel, een degelijke Contest 36s

Vandaag gaan we wat nieuwe spullen monteren. Er is een nieuw reddingsboot en ik had een boiler meegenomen. Warm douchen is best prettig op de Galapagos waar het maar zo’n 20 graden is.

Nieuw vlot

Hier valt het tot nu toe mee, vannacht was het met ventilator in de eerste uren goed te doen en nu is het bewolkt dus niet super warm.

Morgen hopen de mannen de boot naar Panama City terug te varen en D. rijdt dan de auto terug. zaterdag boodschappen doen, zondag de stad verkennen en dan op een weergat wachten voor de Galapagos. Dat is ergens tussen 4 en 7 dagen varen afhankelijk van of er wind is.

Vista Mar Marina

2 Replies to “Op reis met Carrousel”

  1. Hello Kees and all other member of the Crew
    Good luck for the trip. It will be awesome. And with Kees on bord, it will be a save and good journey. ⛵🌏🌎 Enjoy the passage.

Comments are closed.