Wachten op familie op Faial

Een week of 6 zat ik alleen aan boord in Horta op het eiland Fail. Zeer relaxed, ik ging nergens heen en had niet veel anders te doen dan wachten tot de familie vakantie had. Een beetje aan de boot werken en verder sociaal doen. Je ligt dan op zo’n beetje de best mogelijke plek want Horta is natuurlijk een centrum voor de oceaanzeilers waar iedereen tussen Amerika en Europa langs komt. Bovendien is het op Faial heerlijk weer in de zomer. Soms een beetje koel (17 graden) maar meestal begin 20, met een lekker zonnetje.

Fietsend met Gerdt; uitzicht over Horta

Met de Duitse buurman werd er rode wijn gedronken, (heel soms) voetbal gekeken en over het eiland gefietst. En een Zwitserse mevrouw had een klein handeltje in haren knippen.

Met de Franse buren werd er naar muziek geluisterd, een motortje verkocht en hun wrakke elektra installatie bekeken en geadviseerd.

Muziek oefenen op de Belgisch/Franse achterbuurboot

Maar het meeste werd er opgetrokken met de andere Nederlanders. Erg gezellig!

Voor het eerst weer live muziek in een kroeg!
Semi-wekelijkse kade BBQ met Blue Scarlet, Wings, Toroa en nog meer?
Kookcursus met 12 Nederlanders van een Duitser die ons lokale gerechten liet maken

Verder heb ik daar ook twee keer gedoken met een van de lokale duikclubs. De ene keer naar een lokale site, die hoogstens aardig was in vergelijking met Bonaire. De andere keer gingen we midden op de oceaan op haaien wachten. Als je maar genoeg aas uitgooit komen die vanzelf. Helaas was de wind op het randje volgens de dive master. Voor mij was het over het randje, want ik kon niet goed mijn positie vinden doordat we achteruit getrokken werden door de RIB waar we mee gekomen waren. Geen beste beurt vond ik van de organisatie.

En als laatste uitsmijter, er werd ook opgetreden in de haven, waarbij we geacht werden in eigen of andermans dinghy te komen luisteren naar Bretonse folk muziek. Erg leuk!!

Bretonse folk in de haven van Horta

En toen kwamen (gelukkig!) Marion, Arnold en Ella … maar dat is voor de volgende keer!