De hemel valt

Gisteren kwam ik aan boord en zag ik dat een van de plafondplaten in het dekhuis naar beneden was gekomen.

Hij hing nog aan de bediening van de stuurautomaat, maar voor de rest was ie helemaal los gekomen.

Oeps. Er zit daar een luidspreker in, die dus aan de plaat hangt en hem extra zwaar maakt. Ik had vorig jaar gevraagd deze luidspreker beter te monteren, zat altijd een beetje los. Dit was door iemand op de werf opgelost door steunbalkjes te monteren met kit, en deze kit zat vast aan schuim. Niet echt sterk genoeg dus.

De plafondplaat zit verder vast met ronde klipjes die aan elkaar klitten en behoorlijk sterk vast zitten, maar ze wilden niet overal vastklikken, dus ik heb er hier en daar een extra verdikking onder gezet.

En dan komt het moment dat je het ook weer moet monteren, hoe hou je in je eentje die plaat omhoog en druk je hem op exact de goede plek weer vast? Eerst al een steun gemaakt van kisten en kussens, maar dan sta je met die plank vast in een hoek en dan? Hoe krijg je dan de stapel zo ver om nu aan te drukken? Gelukkig kan onze bank kantelen! Dus de bank op de stand die we gebruiken als het de lijzijde van de boot is, dus helemaal naar achteren en omhoog!

Na het nodige gezwoeg zat het allemaal weer. Alleen werkt het lampje niet? Ook de USB niet? Oh nee, die was daar al defekt. Dus dan alles nog een keer los, aha draadje is losgeschoten, lamp verwisselen met die achterin de gastenhut zodat we nu eindelijk USB kunnen laden in het dekhuis aan bakboord, en dan de hele operatie overnieuw.

En dan was deze wel verdiend, lokaal gemaakt en een prima pilsje in dit hete weer.

2 Replies to “De hemel valt”

 1. Lieve jonker , ik ben reuze trots op je !
  Gelukkig heb je 2 rechterhanden en een gezond verstand.
  Heel veel succes verder met het in orde maken van je prachtige zeiljacht en je pilsje heb je wel verdiend !
  Veel liefs Ma

 2. Heel goed Willy Wortel! Overal een oplossing voor bedenken! Maar echt superknap lieve neef!
  Opa liet altijd de timmerman van de fabriek komen als er een schilderijtje moest worden opgehangen! Dat handige heb je van je moeder’s kant denk ik!
  Hartelijke groet uit Leiden

Comments are closed.