Vertrek Grenada

Gisteren uitgeklaard in Hillsborough. Helaas moesten we wel een formulier invullen. Ze willen werkelijk alles van je weten. Wie je bent, waar je woont, waar je vandaan komt hoe laat je aankwam, waar je heen gaat, hoe laat je vertrekt, hoe lang, breed, diep is je boot, welk materiaal, welke kleur je boot is, welke motor heeft je boot, hoeveel pk, of je een buitenboord motor hebt, welk merk, hoeveel pk, welke wapens je bij je hebt, welk merk is je GPS, of je iemand achterlaat of meeneemt van het eiland…. enzovoort.

Dan volgt er een hoop getik achter de computer, gekrabbel en gestempeld op het formulier, de carbon kopieën en paspoorten.

Eenmaal achter de rug nog op jacht naar groente en fruit. Dat valt niet mee, want achter bijna iedere gevel zit een winkel, maar je ziet niet altijd wat ze verkopen. Vaak dezelfde spullen verdeeld over kleding en prullen of witgoed en blokker-achtige spullen of supermarktjes. Maar die laatste hebben geen groente en fruit. Gelukkig vinden we een versmarkt en scoren wat vitamines.

We genieten nog even van het uitzicht en gaan weer naar de Merrimac.

Het is niet ver naar het volgende eiland, het weer is rustig, dus no spang vandaag!

3 Replies to “Vertrek Grenada”

 1. Fijn dat jullie het zo leuk hebben , ondanks al het papieren gedoe. Doet me denken als ik vroeger met mijn collectie naar Frankrijk reed met een carnet. Nederland uit met stempels – België in met stempels – België uit met stempels – Frankrijk in met stempels.En terug hetzelfde ritueel . Overigens kwam de douane nooit naar de auto om te controleren of het aantal en de loodjes die aan elk kledingstuk zaten wel klopten. Overigens wel een goede methode om een vrachtje wijn mee te nemen op de terugweg.
  Goede vaart en geniet er van.

 2. Heerlijk om zo rustig te kunnen islandhoppen. Heb je al een “standaardformulier” gemaakt waar minimaal alle overal gevraagde gegevens opstaan?
  Wat een paradijselijke foto’s, dat is veel zwemmen in die prachtige zee natuurlijk!

  Veel liefs van ons voor jullie

  1. Op sommige locaties kan je van te voren via een website (sailclear.com) aanmelden. Dat hadden we hier ook gedaan (in de hoop dat het dus zou werken) maar helaas “wij hebben geen sailclear….”

   Uberhaupt zou je verwachten gezien de enorme hoeveelheid Amerikaanse charteraars dat ze er wat pragmatischer mee om zouden gaan, maar helaas. Het is wel zo dat er op zo’n eiland misshien 10-15 MBO baantjes zijn, dus dan is 2 tot 4 man bezig houden met immigratie best een leuke manier om de werkgelegenheid nog een beetje te stimuleren.

Comments are closed.