Lanzarote – ?

Vroeg opstaan, we dienen het een en ander nog in orde te maken als we gaan beginnen aan de oversteek naar Kaap Verdie. Met de windverwachting zouden we daar wel eens zeven dagen over kunnen doen. Nog even contact met de kids. Terwijl ik Ella aan de telefoon heb gaat Kees’ telefoon: Vetus Nederland. Dit keer iemand die wel blijkt te weten hoe de vork in de steel zit. Het onderdeel voor de boegschroef ligt klaar in Las Palmas en de werf heeft gezegd: “Laat ze maar komen”. We pakken snel in. Nog even de dieseltanks aanvullen en dan kunnen we weg.

Op de steiger bij de dieselpomp is er wat hectiek, veel afleiding, snel, snel want we willen nu eindelijk wel eens weg…..de verkeerde tank. Per ongeluk komt er 2 liter diesel in een van de watertanks. Weer een klus erbij, dat kan wel in Las Palmas.

Om 12 uur gooien we los en varen we met een prachtige wind, Code Zero op, richting Las Palmas. Rond 18.30, als het donker wordt, zien we in de verte wat buien hangen. We halen de Code Zero weg en we slagen erin alle buien op een na te omzeilen.

Kees kookt lekker worst en doperwten en we kunnen de nacht in. Om 20.15 duiken Kees en Andre hun hut in, de verwachting is dat we rond 03.00 uur in Las Palmas aankomen en dan zijn zij hopelijk wat fit.

We zitten dan op ongeveer 40 mijl van Las Palmas en na het wegtrekken van de buien is het eiland ook duidelijk te zien, een grote lichtkoepel aan de horizon. Het lijkt of de lichtjes al te tellen zijn. Het is een prachtig uitzicht en ik draai de wacht tot middernacht in de kuip, muziek op de koptelefoon, lekkere temperatuur. In de golven die de boot maakt zijn ook duizenden kleine lichtpuntjes te zien, vuurvliegjes, maar dan in het water. Prachtig. Uitzicht op 40 mijl:

Terwijl ik van dit uitzicht geniet zie ik ineens een paar lichten heel snel op me af komen. Ik kijk op de plotter, en er zit inderdaad een boot vlakbij. Ik kijk naar de details: hij nadert ons op ongeveer 400 meter over 1.40 minuut. Oeps. Het is de veerboot en ik ga er van uit dat ze ons zien, maar ik roep voor de zekerheid Kees. Tegen de tijd dat hij er is, is de veerboot al voorbij.

Tegen de tijd dat we Las Palmas naderen vraagt Kees of ik er bij wil zijn, dus ik kom weer uit mijn hut. Wat een lichten. Eerste foto is het uitzicht op de haven en de tweede foto is speciaal voor mijn vrienden Robert en Rein van de vele boorplatformen die hier voor de kust liggen voor onderhoud.

In de haven van Las Palmas is het zeer rustig weer, dus aanleggen op de plek bij de hijskraan gaat voorspoedig.

Om 7.30 (wat vroeg is voor Spanjaarden, geloof mij) worden we wakker van reuring in de kraanbaan. We kunnen vandaag op de kant, we weten nog niet precies hoe laat, maar we houden jullie op de hoogte!

 

4 Replies to “Lanzarote – ?”

 1. Oeps, wat een avonturen allemaal. Stoer jij alleen op wacht! Mooie foto’s.
  En een beetje diesel in de verkeerde tank kan iedereen overkomen. Dat is eens maar nooit meer! Dick heeft eens diesel getankt met zijn benzine auto….. Lekker doorspoelen in Las Palmas dus.
  Ik had via Google Maps al gezien dat de Merrimac bij een werf lag. Fijn dat er snel gerepareerd kan worden. Succes en dikke knuffel!

  1. Wat een belevenis ! Heb het net aan Pa voorgelezen en ook hij vindt het reuze spannend.
   We vinden het knap en stoer van je dat je alleen een wacht draait !
   Fijn dat er mu wat aan de boegschroef wordt gedaan .
   Heel veel succes met jullie verdere onderneming .
   Lief dat je ons op de hoogte houdt.
   Veel liefs Pa en Ma

 2. Het is gelukkig allemaal goed gekomen! Bijna klaar voor de nieuwe leg, safe travels!

Comments are closed.